Missing 5th gear - Buell Forums: Buell Motorcycle Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-02-2014, 03:26 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 1
Missing 5th gear

I recently bought a 2008 blast off CL, big bore kit installed 'cuz the previous owner rode it without oil and busted up the piston head. Anyways, it runs fine and I'm loving it, but it's missing a 5th gear.

Sounds sketchy (It's really bothering me), but there is no gear above 4th. The clutch lever just won't budge above that. At highway speeds, I need to rev fairly high (~3000k if I'd guess) to maintain 60mph, and it's a real buzzkill.

Has anybody seen this issue? Is this something that can be fixed by opening up the transmission? What in gods name could cause an issue like this?
Alexander the Late is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 07-30-2014, 08:11 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
RE: Missing 5th

I also bought a 2008 Blast and discovered that my 5-speed bike only goes up to 4. I haven't found any answers online. Hopefully someone can help us! Let me know if you figure it out outside of this forum! I take it up to about 70mph and it's ok...
BlastCanada is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Buell Forums: Buell Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome